Skip to content

Mesna industrija Semko je nastala na temeljima tradicije Porodice Semić koja se proizvodnjom i preradom mesa bavi još od davne 1968. godine.
U svojoj osnovnoj djelatnosti bavimo se preradom mesa, proizvodnjom suhomesnatih, polutrajnih, barenih i oblikovanih proizvoda od ustinjenog mesa.

Mjesečni kapacitet proizvodnje u našem proizvodnom objektu je sljedeći:

1. Suhomesnati proizvodi, pečenica, do 20.000 kg

2. Kobasice:
– Trajne kobasice (sudžuk, kulen) do 35.000 kg
– Polutrajne kobasice (goveđi i pileći program) do 20.000 kg
– Barene kobasice (hrenovke) do 10.000 kg
– Kobasice za roštilj do 20.000 kg

3. Proizvodi od ustinjenog mesa:
– oblikovani proizvodi (ćevapčići i pljeskavice) kapacitet do 10.000 kg
– mljeveno meso do 10.000 kg

Naši kapaciteti komora za skladištenje proizvoda su sljedeći:
1. 100 tona – na temperaturnom režimu od 0 do -35 stepeni C
2. 50 tona – na temperaturnom režimu od 0 do +6 stepeni C

Kao vrlo odgovorna kompanija koja vodi računa o konstantnoj kontroli kvalitete i sigurnosti naših proizvoda, za iste posjedujemo i certifikate: ISO 9001, HACCP i HALAL.

Naše proizvode danas možete pronaći, kako u velikim trgovačkim lancima tako i u malim, tradicionalnim trgovinama. Osim tržišta Bosne i Hercegovine sa našim proizvodima prisutni smo i na tržištima Srbije i Makedonije.

Posebno smo ponosni na činjenicu da su posebnost naših proizvoda prepoznali i vrhunski kuhari najprestižnijih bh hotela i restorana, za čije potrebe smo kreirali posebne, namjenske proizvode za horeca kanal prodaje.

Back To Top
Search